Geschiedenis

Synthetron werd in 1999 opgericht door Paul Verhaeghe,  een directeur van McKinsey die werd vergezeld door Baldo Faieta,  een wiskundige van de Carnegie Mellon University en door Joanne Celens, een manager van Shell International. De ontwikkeling van de aanpak is geïnspireerd door de observatie dat bij het besluitvormingsproces vaak waardevolle input ontbreekt.  Organisatorische en communicatieve barrières kunnen voorkomen dat goede ideeën of waardevolle inzichten besluitvormers bereiken op een tijdige en onderbouwde manier.

Synthetron ontwikkelde een online discussie- en samenwerkingplatform om real-time en op grote schaal (tot 1000)  groepsdiscussies te vergemakkelijken. De eerste versie van het instrument kwam in 2004. De oprichters bouwden op hun uitgebreide ervaring van management processen en de ontwikkeling van op internet en samenwerking gebaseerde oplossingen in Silicon Valley.

Synthetron is continu blijven investeren om de aanpak te verbeteren en de reikwijdte van de aanpak uit te breiden.  In 2005 werd Synthetron omgebouwd naar ASP en begon een commerciële aanpak welke consultancy diensten in de Benelux met een aantal eerste projecten buiten dit gebied . In 2008 is de 2.0 versie Synthetron uitgekomen die gebruikers in staat stelde op te schalen tot 1000 deelnemers en een meer collaboratieve interactie bood.  Eind 2009 is de cliënt interface in uiterlijk en functionaliteit verbeterd en compatibel gemaakt voor de Ipad.  De software wordt nu uitgebracht in zeven verschillende talen: Engels, Nederlands, Frans, Duits, Spaans , Portugees en Russisch.

Sinds enkele jaren is Synthetron actief in crowdsourcing.  In de Web 2.0 wereld kunnen bedrijven niet langer simpelweg medewerkers “meten”.  Het is nodig om medewerkers, klanten en partners te verbinden in gesprekken. Dit genereert inzicht in wat belangrijk is voor die mensen.  Synthetron brengt u de mogelijkheid om regelmatig en doelgericht te crowdsourcen.

De dienstverlening van Synthetron is verschoven van het verkopen en faciliteren van een hulpmiddel naar een adviesbureau gericht op het helpen van klanten bij het betrekken van mensen in online gesprekken en daarmee verandering te versnellen en te versterken. Het doel van het gesprek kan eenvoudigweg zijn het verkrijgen van feedback, scoping van issues, vooruitgang meten of co-creatie. Wat het doel ook is,  de aanpak zal waardevolle inzichten bieden.  Synthetron heeft haar aanpak verder ontwikkeld om te ondersteunen bij verandering, strategie-implementatie, HR-management en het betrekken van belanghebbenden en burgers door middel van online conversaties. De scripting, methoden, benchmarks, analyses en rapporta6ges zijn ontwikkeld om te kunnen differentiëren naar de behoeften van de klant. Er wordt waarde toegevoegd door training, service en diepgaande analyse.

Het team is uitgebreid in de Benelux en nieuwe markten in Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Mexico, Canada, Brazilië en Rusland. Samenwerking met de academische wereld (Professor Theo Compernolle, professor Verdin en professor Homan) en belangrijke investeringen in onderzoek van onze unieke database, hebben geleid tot een robuuste referentiebasis, een model met 25 factoren relevant bij verandering, het EBC- en 3H-model. Synthetron heeft inmiddels samengewerkt met veel grote en middelgrote bedrijven, NGO’s en overheidsorganisaties. Samenwerkend met strategie- en verandering consultants, helpen we om hun bedrijf te versterken door Synthetron in te zetten bij het creëren van betrokkenheid in waardevolle discussies.