Discussieplatform

De door ons ontwikkelde Synthetron software is een online discussie- platform. De deelnemers wisselen één uur lang anoniem ideeën uit via hun eigen PC.  De deelnemers valideren elkaars ideeën via een gestructureerd proces en kunnen op elkaar reageren. Het resultaat van zo’n discussie is een overzicht van de meest ondersteunde opmerkingen van de groep.

Synthetron maakt het mogelijk inzichten naar boven te krijgen, waarbij de groep bepaalt wat belangrijk is, vrij van groepsdruk , sociale problemen, politiek of lichaamstaal. Synthetron maakt het mogelijk constructief te luisteren naar grote en (geografisch) verspreide groepen. Het biedt een communicatie -optie voorheen alleen mogelijk als een boodschap van de top, of door langdurige bijeenkomsten met grote groepen.

Discussie sofware

 

Voordelen van het gebruik van Synthetron :

  • Gemakkelijk te gebruiken: Het Synthetron instrument is een online dienst en vereist geen installatie of download. Zoals bij een vergadering , nodigt u de deelnemers aan de discussie uit en stuurt hen een unieke URL die toegang geeft tot de discussie.
    De user interface is heel intuïtief en voelt alsof u in een echt gesprek bent met een groep mensen, ondanks dat er misschien wel honderden deelnemen aan de discussie.
  • Op grote schaal toepasbaar ( tot 1000 personen ): Een productieve, efficiënte vergadering, waarbij meer dan 8 personen deelnemen, is praktisch onmogelijk. Mensen praten één voor één waardoor de opbrengst van een bijeenkomst gering is. Synthetron betrekt honderden deelnemers tegelijk en stimuleert het delen van inzichten, ideeën en meningen, waardoor de opbrengst veelvoudig is.
  • Bespaar tijd en geld: Een Synthetron discussie duurt ongeveer een uur. Het helpt u een aanzienlijke hoeveelheid tijd en geld te besparen, omdat deelnemers niet hoeven te reizen en gelijktijdig hun mening kunnen geven.
  • Efficiënt: De discussie wordt parallel gevoerd, waardoor u een enorme efficiency winst realiseert. Gedurende een uur discussie zal een groep van 30 mensen gemakkelijk  300-400 opmerkingen delen. Deze opmerkingen worden direct door hen zelf gefilterd tot 30-50 als de meest relevante. Alle originele opmerkingen worden bewaard in geval verdere details nodig zijn.
  • Anoniem, vertrouwelijk en authentiek: Een Synthetron discussie is anoniem en vertrouwelijk, niemand kan zie wie wat heeft ingebracht. Hier door voelen  deelnemers zich vrij te zeggen wat ze echt denken. Politiek en hiërarchie hebben geen invloed op wat er wordt gezegd en groepsdenken is geen probleem. Alle reacties van de deelnemers zijn authentiek, spontaan en in hun natuurlijke taal, zelfs als het onderwerp gevoelig is. Voor uw zakelijke vertrouwelijkheid wordt alle communicatie versleuteld en beveiligd.
  • Diepe inzichten: Synthetron voldoet aan alle voorwaarden om de beste inzichten te verkrijgen, genoemd door James Surowiecki , in zijn boek  “The Wisdom of Crowds”: onafhankelijkheid, decentralisatie van de deelnemers en een effectief aggregatie systeem. Wij hebben veel ervaring met diegaande analyse waarbij er niet alleen gekeken wordt wat er wordt gezegd, maar ook hoe men over een onderwerp praat en wat dat betekent voor de mindset van de groep.
  • Actiegericht: Het Synthetron instrument genereert automatisch een kort verslag met een lijst van de meest ondersteunde inzichten, ideeën of meningen – in plaats van een lange stroom van berichten die interessant zijn om te lezen, maar moeilijk om conclusies uit te trekken. Deze informatie is bijna onmogelijk te verkrijgen op een andere manier en is de eerste stap naar uitvoering.
  • Creëert betrokkenheid: De deelnemers ervaren dat er daadwerkelijk geluisterd wordt en ze voelen zich meer betrokken bij het proces of onderwerp . Het stimuleert de interactie in de groep: deelnemers vinden het leuk te zien hoe anderen ergens over denken.  Ze hoeven niet te wachten op hun beurt om te spreken, of moed te verzamelen om een punt te maken. Iedereen kan een opmerking maken wanneer men dat wil.

 

Als u een dergelijke discussie zou willen ervaren, kunt u zich aanmelden voor een open debat bij de Thinking Tank.